Terese Hemsida

25/7—1/8    STOCKHOLM PRIDE 2016

Åtta hektiska dagar blev det i år. Jobbade även i år med att hämta och lämna artister som skulle uppträda i parken mm.

Ett kul jobb då man träffar många härliga människor och då och då ett kärt återseende eftersom en del artister varit med förr.

Att var med och jobba med Pride är som att se ett frö som gror upp till en stor färgglad blomma som står i all sin prakt för att sedan vissna och lägga sig till ro till nästa år.

13/8  Nu när man ändå håller på med Pride så blev det lite Roslagens Pride också, så här kommer lite bilder från mitt kära Norrtälje

31/8—4/9  Blev en tur till Båstad igen och träffa alla härliga vänner där nere. Att åka dit är som att koppla bort världen en stund, att slippa tänka på allt skit som händer runt omkring oss och bara få vara.

Jag tillsammans med Anette, en helt underbar tjej som jobbar för Carl M Lundh och hjälper till att fixa våra frisyrer och då och då ge oss helt nya.

Å så blev det ju förstås en tur till Ullared och diverse inköp. Fick tag i en riktigt fin vinterkappa som jag tror kommer hålla kylan borta i vinter. Har blivit en del fynd varje gång jag vart där.

Så blev det lite tjejtenns också.

Ett mycket lyckat initiativ som gav mersmak. Så nu blir det nog en turnering hösten 2017.

Får börja träna hihi var ju årtionden jag höll i ett racket.

24/9  Ett snabbt besök på Karolinska, ja varade 5 timmar, var in för en justerande operation förhoppningsvis blev de bra denna gång.

Och som vanligt är det en ren glädje att komma dit, personalen är helt fantastisk och härlig, och jag blev nästan lite småkär i en av sköterskorna, gu vilken härlig tjej.

Att vår politiker inte fattar vilket bra jobb man gör och vägrar att betala dessa kämpar inom vården anständiga löner är en skam.

26/9/16  Var iväg och hämta min nya bil som jag köpt, har ju haft tjänstebil tidigare och nu när jag slutar jobba måste jag ju ha en egen, kul med ny bil även om jag kommer sakna min gamla Cittra

1/10/16   En tur in till Stockholm ock en god middag med en väninna som avslutades men en tur ner till Golden Hits, men de var lite mycket kö där och ingen av oss anser det är värt att stå i kö för att komma in någonstans. Så vi fortsatte, när vi kom till Hötorget så gick vi in på PUB, ja de märks att man inte är i dessa kvarter så ofta för PUB är numera ett hotell och nedervåningen en stor bar.

21-22/10   M/S Viking Cinderella har haft finbesök av ett gäng galna tjejer denna helg, och av någon anledning tror jag inte de gått obemärkt förbi hihi

Självklart var det ju inte bara fest, man måste ju även njuta lite och fartyget har ju en utmärkt Spa avdelning som vi förstås besökte.

28/10  En gång i tiden när man var ung och snabb i fötterna var man ofta och såg olika poppband.

Mina favoriter på den tiden hette

Hep Stars.

De är länge sedan nu men när de kom till Norrtälje så kunde jag inte låta bli att skaffa en biljett.

Det blev en helkväll tillsammans med våra grannar.

God mat och dryck, lyssna på hepparna och sen lite efterfest hos grannen.

 

 

10/11/2016   Denna dag damp det ner en bok i brevlådan från FPES. En bok som beskriver deras 50 åriga historia och hur transpersoner under åren kämpat för att bli erkända som en del i samhället, något som inte varit självklar. Det har kommit lågt på dessa 50 år men kampen är knappast över, och den kan i dagens samhälle mycket väl ta flera steg tillbaka. Nu får vi hoppas att så inte blir fallet utan att människor kan få vara det de känner och vill utan att bli trakasserade av religiösa eller politiska extremgrupper.

17/11/2016

Så Var det dags igen, blir mycket rännande på Cinderella.  Tänk att man kan ha så fel ibland, jag har alltid tycks att Johnny Logan vart lite tråkig smörsångare men va fel jag hade. Han var riktigt bra och fick hela båten att gunga och sjunga i takt, riktigt proffsig artist. Fick en kram av honom också hihi gulligull. Tyvärr var Lena inte där med kameran denna gång och förevigade det hela.

26 november 2016  Åkte runt i en eleganta restaurangspårvagn några timmar och smaka på lite hjulmat med ackompanjerande drycker tillsammans men gamla och nya vänner.

Och som avslut på en trevlig kväll kan man ju alltid ta en GT på Norrmalmstorg, och varför inte ute i denna varma novembernatt. Nåja förvisso ute men med härlig infravärme 

1/12/2016  Tänk snart är även detta år slut, vi är ju inne på årets sista månad, men inget att deppa för. Var iväg och träffa tjejgänget på Eken vid Slussen. Vi brukar träffas på Eken en gång i månaden och bara umgås lite och ibland smida planer för framtida aktiviteter. 

Anrika Slussen som nu rivs till mångas förtvivlan.

16 /12/2016  Julbord med gamla jobbet på denna mycket pampiga fartyg. Så himla kul att de finns de som vill bevara och bruka dessa fina båtar.

Nu blev det ju en mycket fin kväll också med god mat och dryck samt många trevliga återseenden

17/12/2016  Då var det dags att besöka Patricia igen, Min väninna Malin fyller år i dagarna och de brukar vi fira på den båten. Denna gång var vi 17 glada vänner som åt en förträfflig middag tillsammans. Det blev en hel del dans och annat kul också.

Kul att va tjej även om killar kan va lite jobbiga ibland när de ska ragga, men man får ju stå ut med lite av den varan hihi.

Blev förstås min favorit efterrätt Patricias äppelkaka

25/12/2016  Två dagar fyllda med musik, glädje och underhållning! I samarbete med Birka Cruises chartrar Soul Train After Work från Café Opera för tionde gången Östersjöns finaste kryssningsfartyg! Soul Train Cruise är en fest ombord med inbjudna gäster från hela landet som uppskattar dans, fest, god mat, dryck och hög kvalitét.

Nåja att åka på kryssning juldagen är ju något inte alla ägnar sig åt och de märktes på att det bara var ca 450 passagerare ombord på båten. Nu var ju inte de en nackdel snarare tvärt om, de blev en härlig stämning och ett enda stort party. Som vanligt lyckas vi träffa en massa roliga människor så det kan inte annat bli än himla trevligt.

 

30/12/2016  Ibland händer det saker man helst inte vill uppleva, och då tänker jag på de som fick sina lägenheter förstörda i branden i Husby dan före det nya året. Fy F.n

2016

Fartyget byggdes på beställning av Gustavsbergs Porslinsfabrik, konstruerad för att klara de trånga passagerna genom Baggenstäket mellan Stockholm och Gustavsberg. Hon har en lång och innehållsrik historia.

Hon trafikerade traden mellan Stockholm - Gustavsberg i 17 år tills hon såldes 1929 till Waxholmsbolaget. 1930 döps hon om till Saxaren och hon trafikerar leden mellan Stockholm - Marum fram till 1958.

1964 går hon på grund och sjunker utanför bryggan på Stor Kran. Hon säljs som vrak och bärgas efter ett par månader. Med hjälp av Stiftelsen Skärgårdsbåten köper Strömma Kanalbolaget henne 1973 och hon genomgår en omfattande restaurering och ombyggnad och hon återfår sitt ursprungliga namn M
/S Gustafsberg VII.