Terese Hemsida

1/1/2016  Kryssningssäsongen har börjat för i år med en liten tur redan årets första dag. Är ju inte riktigt lika fint att åka på vintern när det snöar och vår fina skärgård är grå och tråkig.  Men å andra sidan var det ju inte så mycket folk så inga köer till baren hihi

5/2/2016                     Loveboat Kryssning.

 

     Som vanligt när vi är ute på vift så blir det himla kul och denna gång var vi inte bara tjejer i gänget utan vi lät även killar följa med, blev lite annorlunda på så sätt denna gång och det blev en trevlig upplevelse. Som vanligt hade Lena hyrt en Suite på båten och det blev lite av resans samlingsplats där mycket spännande inträffade.

 

 

 

 

 

 

 

 

Några av vårat gäng, vi blev 16 st när alla kom till bords för en god och närande 3 rätters middag. Efter middagen blev det SPA och ett härligt varmt bad i bubbelpolen, det skojiga på en sådan här resa är att man träffar så mycket kul människor, personalen känner igen en, och andra passagerare dyker på en och säger hej, ja man har ju setts på en annan tur tidigare.

 

 

 

 

 

 

 

 

20/2/2016    Kobbenfest

Denna gång blev vi 13 tjejer som festade låss ute på kobben, var busväder ute så det blev till att hålla sig inne men vad gjorde de. Kvällens tema var magdans, så det blev både uppvisning och egna insatser i den ädla konsten att få mage och bröst i rörelse

28 april—1 maj               BÅSTAD och en träff med gamla och nya vänner och som vanligt blev det både fest och lite utflykter i omgivningen.

Det blev en tur till Ullared förstås, inte för att jag behövde något men ändå, och tro det eller inte men jag kom ut med två fulla kassar. Finns ju ganska mycket där som kan vara bra att ha hihi.

Fredagskvällen var det fest till tidig lördags morgon, himla trevligt.

Lördag var det dags att ta sig till torget i Båstad för att se en massa tjejer springa 90 m i högklackade skor, och vissa kunde den konsten riktigt bra, blev en del underhållning också från en lastbil som fick duga som scen.

Lördagskvällen blev lugn, trerättersmiddag på hotellet och även denna kväll var det fest efter middagen men var nog lite sliten så det blev tidigt i säng.

Söndag bar det iväg hemåt men först en liten avstickare till Skottorps slott som just denna dag hade kosläpp. Nu var jag ju inte där av just den anledningen utan för att köpa deras egenproducerade ost.

Fick lite sällskap på besöket av en liten nyfiken pippi.

 

19/3/2016   CHARLIS TANT på Intiman

Ja det blev en trevlig dag då man han med en hel del,  och Charlis tant var riktigt rolig, satt mest och log hela föreställningen. Är vid dessa tillfällen man på allvar inser att man inte är någon fjortis längre, två äldre herrar som ger järnet på scenen och man tycker det är tokroligt.

Inte nog med de jag tyckte Jan Malmsjö var en riktigt stilig gammal man, där ryker mitt flat ryckte hihi

Kvällen avslutades på löwet med lite mat och ett par pilsner innan det bar iväg hemåt, ett bra avslut på en bra dag.

11/3/2016    Jobbkryssning med BIRKA

Birka är ju inte riktigt sig lik efter att man gjort om på plan 10 uppe vid polen, var ju ok att sitta där tidigare också men numera är det mer ombonat så det blev en hel del tid där uppe. I övrigt blev det en trevlig resa, som vanligt. Men nu får det bli lite paus i kryssandet. Har blitt två veckor i rad nu så blir som lite tjatigt.

18/1/2016   Denna dag lämnade jag in min bil far att få skadan på skärmen fixad. Det var ju ingen stor buckla men man skulle i alla fall byta hela skärmen. Samma dag jag lämnade in bilen slutade värmefläkten i bilen fungera så jag bad dem titta på det också.

8/2/2016     Bilen står fortfarande kvar på verkstaden, jag var där idag igen, inte första gången, och undrade hur det gick. Jodå bilen var nästan klar, var en backsensor som slutat fungera sen de bytt framskärmen, och så var det en dator som gått sönder så de inte kunnat kolla vad det var för problem med sensorn. På frågan om de fixat fläkten under tiden de väntat på att datorn skulle lagas viste de inte, men skulle kolla detta och komma tillbaka under dagen. Jag förväntade förvisso inte att de skulle de men lite hopp fanns de ju. Som tur är har en av killarna på jobbet slutat och det blev som en bil över som jag kunde låna ett tag, men de funkar ju inte hur länge som helst.

20 Maj             Kryssning med tjejgänget

 

Blev som vanligt en härlig kryssning med god mat och dryck och trevligt sällskap.

Vi han med ganska mycket kul under resan, en dryg timme i båtens spa, en massa prat och stojigheter och en del dans också.

Är så trevligt att ha goda vänner att umgås med.

Blev ett bra avslut på en bra vecka där jag han med att vara med på en casting för en reklamfilm också, kul även om de inte blev något av det, Kanske en annan gång hihi

25/3  Påsk och många lediga dagar, ja lediga är ju kanske inte rätt ord när man har en trädgård som behöver omvårdnad, och då har man att gör.

 

18/4  Idag blev det ett besök på IKEA, tjejer har ju som bekant en del kläder och till de behövs ju garderober, min garderob har länge varit allt för liten och nu gjorde jag slag i sak och åkte och köpte tre nya så nu blir det dubbelt så mycket utrymme mot förut, bör räcka en stund i alla fall.

Nu är ju inte garderober det lättaste att släpa hem så det blev en hel del svordomar och stön innan de kom innanför dörren.

19/3  Dags att börja montera den första av tre, och när jag var jag var klar så ser jag att de här kan bli riktigt bra när det blir klart.

Nu är det bara två kvar och så ska ju den gamla ut också, pust.

24/3  Då var jag klar med allt, märkligt ändå att även om den nya garderoben är mer än dubbelt så stor så är det inte mycket plats över i alla fall. Blev ju förstås ordning och reda i denna, något de banne mig inte var i den förra så är jättenöjd.

Utsikten från rummet på Enehall.

Spännande att de flaggar med Prideflaggan utanför kommunhuset.

Skottorps Slott härrör från 1600 talet. På gården intill finns det 700 mjölkkor och lika många kvigor

Under smaka på Stockholm hade vi på jobbet en liten aktivitet en kväll.

Vi gick på en restaurang där gästen fick laga sin mat själva.

Till vänster ser ni de råvaror vi fick för att tillreda en middag för fem personer, och de funka och blev riktigt bra. En lyckad kväll.

11/6   En liten bild från Norrtälje en fin och riktigt trevlig stad som jag spenderar ganska mycket tid i numera.

24/6  Midsommar, och vilken fin helg det blev, firade den som vanligt med grannen på landet och det blev himla trevligt. Var ju inte perfekt väder hela tiden men varmt och skönt och med härligt sällskap.

För säkerhets skull så skaffade jag mig lite extra jobb också, fick hem 5,5 ton makadam att sprida ut.

Svettigt var det men högen är nu borta och allt ligger där de ska, tjejer kan.

 14/7 –16/7         Årets Kultur tur till Kalmar har gått av stapeln. Krusenstiärnska teatern fick även detta år ett besök av mig. Rakt ner i fickan hette lustspelet denna gång och det blev en himla kul kväll även om himlen öppnade sig strax före föreställningen men som tur var han det bli bra väder innan det började.

På hemvägen stannade jag till i Söderköping och  tog en glass vid Göta Kanal, har ju faktiskt kör hela kanalen en gång med egen båt och skulle vilja göra det igen men just nu får jag nöja mig med att titta på när andra slussar.

 

 

 

2016