Terese Hemsida

Lite bilder från Stockholm Pride 2015

Att få se saker och ting lite bakom scenen gör ju att man förstår hur mycket jobb alla vi som jobbar med Stockholm Pride lägger ner för att de här ska fungera, är en stor skara volontärer som ser till att allt är på platts så publik och besökare ska få ut så mycket som möjligt, och så alla artister som ställer upp och underhåller, helt fantastiskt.

Snart är väntan slut för de sista ekipagen i paraden.

Det tog ett tag innan alla kom iväg

Man måste ju testa utrustningen innan man kan börja använda den så här ett par bilder från skyliften på Stureplan, visar svampen och en vy nerifrån Kungsgatan.

Först ska ju allt byggas upp och när allt står klart börjar festen.

 

                                                      En bild från torsdagens schlager kväll.

Och när allt var som roligast och bäst ja då var det bara att ta ner alltsammans igen, kändes så vemodigt, men man kan ju alltid lätta upp stämningen med lite bubbel och tänka på att det bara är ett år till nästa gång vi ses och bygger upp allt igen.

3/9  Dags för en tur söderut igen, denna gång för att träffa lite vänner i Båstad och ha trevligt, och visst blev det kul.

 

                                  Gick visst lite hett till när vi var ute och festa, brandlarmet gick igång och vi hamnade ute på gatan tills brandkåren hade sökt igenom lokalen och festen kunde börja om

5/9  Klart det blev en tur till Ullared också när man ändå var i krokarna och regnet öste ner så var ju inge väder för spännande utomhusaktiviteter.

Nu var man ju inte ensam om att komma på den iden, nä det var knakafullt med folk, men lite fick man ju med sig hem i alla fall.

19/9  Dags för lite trevligheter igen, dags för tjejgänget att träffas igen, men denna gång fick ett par killar också följa med. Det blev en härlig kväll på Fåfängan med utsikt över Stockholm lagom tills min favoritbåt Birka la ut.

God mat blev det, havets läckerheter och en hel del annat också          Som vanligt var mina väninnor lite busiga och skulle undersöka hur jag var klädd under kjolen,,, fy dem.

 

3/10  Dags för lite semester, och denna gång bar det söderut och en kryssning på Medelhavet med start i Barcelona.

M/S Allure of the Seas är tillsammans med systerfartyget M/S Oasis of the Seas världens största kryssningsfartyg, dock är Allure 4 cm större. Ägarna räknar båda båtarna som största. Hon togs i bruk av Royal Caribbean den 2 december 2010.

Besökte Barcelona, Mallorca, Marseille, Pisa, Rom, Neapel och en del hamnstäder också förstås.

 

Pisa

Viste ni att efter en mängd olika kloka ingenjörer och andra försökt att få tornet i Pisa att sluta luta mer och mer utan att lyckas.

Den slutliga lösningen kom från en lite skolflicka som föreslog att man skulle ta bort lite jord från andra sidan tornet så det lutade tillbaka.

Och ja så enkelt var det, tornet står nu still, hihi

Tjejer är smarta, fast det viste ni ju redan.

Rom

Vilken pulserande stad, mycket att se.

Man förstår lite mer av det gamla Romarriket och hur stort och mäktigt det måste varit när man ser alla gamla byggnader som finns över hela stan, helt fantastiskt.

Men skulle inte vilja bo där, så mycket människor och vilken trafik, helt galet.

Lite bilder från båten

21/10  Fick ett mail på natten som berättade att man ville ha mig med på en fotografering med Elisabeth Ohlson Wallin. Hon är ju en ganska känd fotograf så klart man ser till att man har tillfälle för att åka på de.

7/11   En ny spännande fest ute på Kobben, denna gång blev vi 8 tjejer som festade låss, underbar mat och dryck som brukligt är ute på Kobben. Tack Lena.

Kvällen hade också en liten udda men ack så spännande aktivitet, vi skulle nämligen göra avgjutningar av våra snipor, och jo det blev en hel del fnitter i samband med detta som verkligen bidrog till att stämningen blev hög.

De var förstås varmt i bastun och mysigt i bubbelpolen, och tänk att man kan sitta ute halvnaken den 7 november, jo vi hade ju en brasa som värmde skönt förstås.

 

Många godsaker blev det under denna festmåltid.

22/11  Skulle iväg och köpa ett nytt madrasskydd  på Jysk. Och där åker man i lugnt tempo, till vänster om mig kör en herre ivrigt talande i sin mobiltelefon, plötsligt och utan att se sig för byter han fil och där befinner jag mig så det blev en krock. Ingen stor skada men än då, det ska skrivas skadeanmälan, skadan ska besiktas,  bilen ska repareras mm mm en massa besvär i onödan för att folk inte kan låta bli den där förbannade nallen.  Bilen blev borta i tre veckor och tre dagar för detta.

26/11  Vinylkryssning på Viking Cinderella och på scenen bland andra Hep Stars ja var nog mest Svenne som var kvar och som fortfarande håller ställningen, men även gamla hjältar blir äldre.

I övrigt var det trevligt som vanligt när tjejgänget drar iväg på galna upptåg och nog blev de en del av den varan allt.

2015