Terese Hemsida

2019

8_13/7  En tur söderut igen, lite minisemester kunde man säga, målet var Stulen kärlek på Vallarnas friluftsteater samt en tur till Ullared. På vägen ner så blev det ett stopp i Gränna för att sedan fortsätta till High Chaparral och besök i parken samt en övernattning. Dagen efter vidare till Ullared, och lite inköp på Gekås. Vi hade bokat in oss på motellet ett stenkast från Gekås så var in ett par gånger innan allt hade inhandlas. Onsdag en snabbis till på Gekås innan det var dags att ta sig till Vallarna, och en himla trevlig kväll, kul att få skratta riktigt mycket. Torsdag bar det iväg hemåt Stockholm igen, med en avstickare till Vadstena, himla fin stad så vi stannade där över natten, hittade ett billigt rum på pilgrimscenter. Fredag fortsatte vi via Motala, Borensberg, och Berg, ja vi följde Göta kanal, och vid Begs slussar hjälpte jag ett par att slussa uppför de 7 slussarna. Söndag upp till Norrtälje för att se på en lägenhet nere vid hamnen, inflyttning 2023, nä får nog leta vidare.

Midsommar firades om vanligt ute på landet med våran granne och deras barn och barnbarn. De var dans nere på ängen och en hel del bubbel, varmt och skönt, senare på kvällen middag och härlig samvaro. Blev till och med en tur till sjön och ett kvällsdopp. Stan i all ära men att få vara på landet och ute i naturen med trevliga vänner det slår det mesta.

Det finns mycket fint i Sverige fortfarande, det är inte bara bilbränder, skjutningar och sprängningar mm

27/7/2019  Förra året så sa jag att 5 år med Stockholm Pride fick räcka för min del, och på den punkten var jag ganska bestämd ända tills i dag. Men så tänkte jag att det kunde vara kul att ha något att göra en vecka framöver så hörde av mig och undra om de hade användning för mig, och de hade de mer än gärna, så åkte in och här är man nu igen. Som vanligt blev det långa dagar men också en fin vecka med nya och gamla bekanta. Men det blev också en lite annorlunda Pride utan regn både på torsdagens schlager kväll och lördagens parad hihi, brukar ju alltid komma lite regn i alla fall.

Nu är inte Stockholm Pride det samma för mig som det en gång var då jag de senaste 6 åren varit en av många som jabbat för att det hela ska bli en bra festival. Ibland ser man saker som man inte tycker hör hemma i en Pride festival och kan bli himla irriterad över de. Samtidigt finns det ju så mycket bra som väger över med råge så blir nog tråtts allt ett 2020 också för mig även om jag återigen var lite tveksam till de. Men efter att sovit ikapp ett par dar så känns det ok igen. Att jobba med Priden innebär ofta att det blir långa dagar, man vill ju ställa upp när det behövs och de gör de ju nästan hela tiden. Så nu har jag lovat att bli långtids– volontär 2020 vilket innebär att det blir lite jobb inte bara under prideväckan utan lite under hela året.

Som jag sa är det mycket jobb med att få allt att fungera, men i år han jag med att gå paraden också, fick hoppa in bland de första så jag skulle hinna till parken i tid innan jag hoppade på mitt pass igen.

 

10/8/2019  Brukar ju bli två Pride för mig, så även i år, efter att jobbat med Stockholm Pride i en dryg vecka är det ganska skönt att bara ta en tur på stan och strosa runt ett tag under Roslagen Pride. Man träffar ju alltid några bekanta som man kan prata lite med.

11/8/2019 Efter Pride passar det bra med en liten dagskryssning mellan Grisslehamn och Eckerö i det fina vädret.

13/8/2019 Nu är ju inte sommaren slut ännu men det lackar mot höst i alla fall och då kanske det är dags för lite andra aktiviteter. Dags att börja röra på sig lite och då passar det ju bra med lite tennis igen, ska köra två dagar i veckan under hösten, kanske man blir lite bättre på de men framför allt så behöver jag röra på mig och då ska det vara något jag gillar och tennis är ganska kul tycker jag.

23/8/2019  Dags igen för en tur ut på böljan den blå, ja utfärden vart ju lite blöt då det regnade men hemfärden blev en solig och varm dag på havet med en hel del party på bakre däck.

25/8/2019  En tur ut till landet och plocka plommon och kolla till innan de är dags att åka ner till Båstad och träff i dagarna 5 med en massa goa och trevliga vänner igen. Och som vanligt blev det en fin och kul träff, vi han med en hel del som Tennis, Minigolf, Bowling, Shopping och en del fest också. Denna gång hade vi tur med vädret också, varmt och skönt med undantag av sista natten då regnet öste ner och det dundrade och brakade, men det gjorde ju inte så mycket.

Att inmundiga en god middag nere i hamnen under onsdagen var inte helt fel, heller inte att vara på Peppes och roa sig under lördagsnatten, det gäller att hålla igång om man ska hinna med allt för tiden går så fort.

Vi ska alla bo någonstans, men på vissa ställen är det inte lika roligt att göra de. En dag kom jag hem till detta, någon tyckte det var kul att elda i trapphuset. Är ju tur att man kan smita till huset i Norrtälje och slippa se eländet.  Det var tolfte anlagda branden i området på en månad.

Är ju inte så att man bjuder några vänner hit, så nu är det bara att bita i det sura äpplet och flytta härifrån.

Jag flyttade hit i mitten av 1970, husen var nya och området var himla bra planerat, gillade att man lagt biltrafiken för sig så man kunde gå runt i stadsdelen utan att behöva passera en gata, man hade också sparat en hel del träd.

Jag gillar fortfarande området som så, men tyvärr är det ganska förfallet och dåligt underhållet. En del husvärdar som Svenska bostäder gör en del för att rusta upp, andra gör ingenting, vår värd är en sådan, ja han renoverar lägenheterna när någon flyttar ut och höjer då hyran förstås.

Själva fastigheten som sådan gör man inte så mycket åt.

Nu efter branden så har man  påbörjat sanering av trapphuset, detta tycks bestå i att man tvättar av det värsta och sedan kluddar på lite färg på väggarna.

 

19/11/2019  Nu såg man tydligen att det inte blev något bra att bara kludda på färg för att dölja det värsta utan beslutade sig för att göra om och göra rätt. Det blev ju i slutändan ett lyft för trapphuset så man kanske ska tacka pyromanen lite, hade ju inte hänt annars då värden inte tycks bry sig om hur det ser ut så länge hyrorna betalds in.

 

14/9/2019 En tur norr ut till Dragon Gate, ett otroligt häftigt bygge straxt utanför Gävle. Ett bygge som aldrig tycks bli färdigt med de som står där är imponerande. Är egentligen bara ett fel, de är stängt, jo finns en kafeteria och en butik som är öppet men restaurangen och hotellet är stängt.   Denna dag var det street car utställning på platsen, en massa välskötta och fina bilar som visades upp och mycket folk så det var ju inte helt öde. Men att gå runt på Dragon Gate och titta var minst lika intressant, verkligen synd att det inte är öppet som hotell, skulle gärna ta in en natt och bo där.

27/9/2019  Efter att ränt runt och tittat på olika lägenheter, ja är på gång att flytta, så är det ganska skönt att dra iväg och bara vara ett tag så det blev en tur till Mariefred och en avslappnande afton på Mariefreds värdshus.

4/10/2019  Att bli gammal kan ju ha sina sidor, man behöver ju inte känna sig gammal men man blir ju påmind ganska ofta ändå. I kväll var jag iväg och kollade Hits of the 60s. Mina gamla idoler Svenne, Lennart, Clabbe och Janne stod på scenen och spelade slagdängor från 60 talet. Och vi var gamla alla, både publiken och grabbarna på scenen.

 

Nytt avlopp mm på landet, fy bubblan vad det ser ut, men blir nog bra så småningom vad det lider. Ska ju ut en massa jord på allt samman, så till nästa höst kanske det ser bättre ut.

3/10/2019  Att det då och då brinner i Husby är ju ingen nyhet, denna gång var det brand i ett parkerings garage och man får förmoda att ett antal bilar blev skadade.