Terese Hemsida

2019

Nytt år nya äventyr brukar man ju säga, själv hyser jag en viss oro för 2019, men tiden efter tolvslaget blev i alla fall trevlig och efter att haft en trevlig och god middag, en del bubbel mm kunde vi vid 3 tiden på natten konstaterat att vi suttigt och pratat och haft trevligt i dryga 9 timmar, dags att uppsöka sängen. Vaknade igen vid 10 och kunde konstatera att jag mådde himla bra, blåste i alkoholmätaren och såg att jag hade 0.00 i värde, lite förvånad blev jag men det blev inte så mycket dricka under nyårsafton så det kunde faktiskt stämma. 

Och att titta ut till denna utsikt är ju inte fel.

2/1/2019  Och så kom stormen Alfrida in över Sverige, strömlöst i stora delar av Norrtälje, mängder med kullblåsta träd både i skogen, över vägarna, telefonerna fungerar inte mm mm och så undrar en del varför man ska vara lite orolig om det blir en mer allvarlig kris.

Nu är jag lite förbered då jag har ett gasolkök i beredskap, har alltid en stor dunk vatten och konserver och annat så man ska klara sig någon vecka  i alla fall. Men man kanske ska tänka lite längre, för vill det sig illa kan en kris bli långvarig.

Svårt att ta sig fram när det ser ut så här på vägen.

Att upptäcka att man plötsligt bara älskar Queen var lite annorlunda eftersom det inte vart en favogrupp tidigare. Men så var jag och såg filmen Bohemian Rhapsody och plötsligt så måste jag köpa men första Queen cd och kan konstatera att denna supergrupp verkligen är super.

9/1/2019  Blev en kväll på Golden Hitts med middag och underhållning helt i min smak. Är ett härligt koncept med artister som gör sin show mitt bland gästerna vilket gör att man känner sig som lite delaktig.

28/2/2019 Dags för min första dubbelkryss, ja först en kryssning med Viking line torsdag till fredag och sedan en snabb promenad ner till Birka och en till kryssning fredag till lördag.  Var på inget sätt planerat utan den första kryssen var bokad sedan tidigare då grabbarna från förra jobbet hörde av sig och undra om jag ville hänga med på en kryss. Av någon orsak ska saker och ting alltid ske samtidigt, nu var det ju som tur var en dag i mellan.

Blev riktigt bra, Cinderella har sina fördelar i att underhållningen är ett strå vassare och att börja på den båten var ju bra. Birka har ju legat på varv att tag och fått lite uppfräschning med en hel del ny inredning, och att avsluta med Birka och lite lugnare tempo gjorde att när den kom tillbaka till Stockholm kändes det som att en tredje kryss på raken inte hade vart helt omöjlig. Nu ska man ju inte utmana ödet för mycket, hade nog inte vart så poppis där hemma om jag hade gjort de.

15/2/2019  En kväll med Rödstrumporna, ja låter kanske lite politiskt men så är det inte snarare tvärt om, nä det här är ett gäng tjejer som träffas och tar en bit mat och dryck samt ventilerar ett spännande ämne,, jo det brukar inte vara så rumsrent, tjejer kan vara bra mycket värre än killar i sina diskussioner hihi.

17/2/2019  Då och då brukar jag åka till Sigtuna bara så där, och ofta har jag turen att de har något jippo i stan, som denna dag då folk va ute och åkte skridskor. Själv var det himla länge sen jag stod på ett par skridskor även om man gjorde de ganska ofta i yngre år. Skridskorna får nog stå kvar på hyllan men di där andra leksakerna såg intressanta ut.

23/2/2019  Ja har man inge annat för sig så kan man ju gå och kolla Jonas Gardell på Cirkus i Stockholm. Vet inte om jag håller med allt han säger men han är i alla hall ganska underhållande. Så det blev en helkväll med mat och underhållning.

30/3/2019  Idag gjorde jag min första bakluckeloppis, kanske inget man blir rik på men de var faktiskt ganska kul. De är ju så att man samlar på sig en massa saker med åren och att bara kasta allt känns slösaktigt så kan någon annan ha glädje av dem och man kan få en liten slant för dem så varför inte.  Allt gick inte åt förstås, kanske mest för att jag hade en del saker som man inte släpper för billigt, men kan ju bli fler tillfällen.

Det torkar upp fort nu i naturen, vi brukar alltid elda lite ris och annat varje år, så även i år så den 16/4 var jag ner på ängen och kunde konstatera att det fortfarande var blött, den 17/4 tuttade jag eld på högen och redan då var det inte alls lika blött som dagen innan och den 18/4 kom det rekommendationer att inte elda då det nu var fnösktorrt. Sen är det ju en del projekt som ska igångsättas också, som ett lutande träd som ska ner, en dörr som måste renoveras, installation av en värmepump, och nytt avlopp. Dörren gör jag ju själv så den blev klar på en dag, de andra lär dröja lite då jag behöver hjälp med detta.

Klart 24/4

14/5/2019  Första spadtaget för det nya avloppet

8/5—12/5 2019   Vårens tur ner till Båstad och som vanligt en trevlig samvaro med nya och gamla vänner. Blev lite tennis också och efter tre tidigare försök 2a, 3a så var det dags för mig och Malin att få vinna.

19/5/2019  Peter Jöback  i Norrköping, så blev en tur dit. Vet inte riktigt vad jag tycker om Peter, han är ju en himla bra sångare, vissa av hans låtar tycker jag är bra, nu var det mycket från hans senaste skiva och jag har inte hört den så det mesta var nytt, men visst var det värt en tur till Norrköping förr hans skull. Tyvärr råkade jag missa när jag parkerade bilen att det var bötesdag på måndagen så klart fick man en bot.

Bilderna blev ju inte de bästa, kameran i mobilen är inte så mycket att hurra för, kanske dags att byta mobil.

Klart 24/5  Skönt med både bra             2/6  Nu är äntligen granen nere.

Värme och kyla.

15/6/2019  Ja då och då blir det bara en så där härlig dag denna som började hos Smulan och en sminkkurs, ja för min del blev det mest att bli smiskad, och finns det något bättre än att bli ompysslad, tack Smulan.  Sen bar det iväg ut på stan för ett stopp nere på Strömparterren, en perfekt plats för att sitta en stund mitt i stan med ett glas vin eller två. Så en tur till Secret garden  där vi satt resten av kvällen innan vi så småningom tog en promenad förbi en större segelbåt på vägen hem. En underbar sommarkväll i den stora staden.