Terese Hemsida

1-5/8/2018  Dags igen för att göra en insats för Pride i Stockholm, blir inte så många dager i år, jag brukar ju ha 8 pass eller så.

Kände nog lite förra året att jag kanske inte skulle vara med i år men bestämde mig att kunde vara ett värdigt avslut med Euro Pride.

Det blev en fantastisk Pride på många sätt. Publikrekord i parken, en fantastisk  parad. Men tyvärr också lite smogg i bägaren enligt mig då  man tog politisk ställning och en del inslag blev inte så bra och hör inte hemma på en Pridefestival.  

2018

11/8/2018  Nu när man ändå är igång med Pride så lika bra att gå en sväng i Roslagen Pride också. Och så fick jag syn på en bil som vart i vår ägo, en gul Nissan micra. Bilen är 18 år gammal och ser ut som den kördes ut från tillverkningen i går. Den var lika fin som när vi sålde den, så är så himla kul att se att nuvarande ägaren vårdar den som den pärla den är.

25/8/2018  Var en sväng till Sigtuna och hamnade mitt i en marknad så det var jättemycket folk i stan, och en massa fina gamla bilar också.

En gammal Cittra, tänk att jag skulle börja gilla dessa bilar, jag som var så allergisk mot franska bilar.

7/9  När dimman lättat på Ålands hav så återrapporterar min vän Lena vad som hänt under kryssen, kan bara se att jag skötte mig ovanligt bra, förutom att jag lyckades spilla ett glas vin över en av mina väninnor, fy mig.

The Weather Girls  och Sabrina Salerno var på stora scenen.

Nu kan man ju tro att jag bara är ute och roar mig, men riktigt så illa är det ju inte. Nä ibland tar jag mig i kragen och gör lite nytta också, har ju ett hus att sköta om och ett par dörrar som inte var i något vidare skick så det blev till att renovera dem.

Det byggs som aldrig förr, så även i Norrtälje. Men vet inte om jag tycker de här hör hemma i en mysig stad med låg bebyggelse. Jag gillar det inte i alla fall.

För några år sedan när jag var båtägare och åkte runt i Stockholms skärgård och mälaren så var årets första tur alltid till Mariefred, en lagom tur att testa så att allt var i sin ordning. Det finns dessutom en fin gästhamn nedanför Gripsholms slott, och så är det ju en så fin och mysig liten stad. Numera får det bli en tur med bil istället då jag sålt båten. Och även en stad som Mariefred förändras ju lite, så när jag skulle ta en fika på mitt favo kaffe Blå katten så hade de flyttat och där fanns istället en liten restaurang som hette Barberarstugan och bara serverade små goda rätter typ förrätter. Klart jag provade, och det blev en positiv överraskning, jag gillade detta koncept. Man tog en eller flera små rätter och fick många smakupplevelser. Han med en sväng till Strängnäs också.

Min dåvarande båt en Flipper 760, en båt jag saknar då och då, vi hade många fina turer tillsammans. Bilden tagen i Strängnäs.

5/11/2018  I dag var jag iväg och beställde en ny bil, det är lite leveranstid på den så räknar med att vänta tills mars nästa år innan den dyker upp. 

På kvällen bar det iväg till Eken, ja vi är ett gäng tjejer som träffas då och då och tar en bit mat och pratar om oss själva och världen.

 

 

 

 

 

 

9/11/2018  Dags för en liten kryssning igen, denna gång med Birka och grabbarna på mitt gamla jobb. Lika roligt varje gång att de fortfarande tycker att lilla jag ska va med.

 

 

22/11/2018  Så var det dags igen för en tur ut på de blå denna gång med Cinderella, Mikael Rickfors och Robert Wells Rockin´Christmas står för underhållningen och de gillar jag så var bara att boka in sig. Numera när man inte jobbar så blir det ju inte så många julbord heller så det passar ju bra med ett på båten. Dagen efter blev det frikost i hytten och kuliga samtal om livet.

Och så blev det Jul även i år och denna gång så blev det inget firande med föräldrar, har ju som inga kvar att fira med, nä vi firade Jul på Cinderella i år tillsammans med goda vänner. Lite annorlunda kanske men varför sitt ensam när man kan få allt serverat och ha trevligt tillsammans.

Och ska man nu ändå äta julbord så är det ju trevligt när det är väl tilltaget.

 

                                                                                                                    Lite bubbel i hytten när man lämnar kaj är ju inte heller fel.

Nyår kommer ju efter Jul och det firar vi på Kobben tillsammans med Lena. Man kanske tycker det är fegt att smita från stan med allt pang och dunder men det är faktiskt skönt att slippa höra eländet och i stället fira av 2018  ute i skärgården.

 

Lite tilltugg innan middagen är ju aldrig fel, kvällen är ju lång.