Terese Hemsida

2018

1/1/2018  Årets första dag och regnet forsar ner, men det var ju inte så att man va sugen på allt för stora aktiviteter ändå så det gjorde inte så mycket, Det blev en slö dag med lite lek med detta lilla busfrö som hade mycket krafter kvar.

En av mina kompisar på Kobben, go rund och med en jättefin päls. Precis som en fin katt ska vara.

29/1/2018  I dag har jag återigen anmält mig som volontär under årets Stockholm Pride, sa som förra året att jag nog skulle hoppa över i år men inte då, hihi.

Nu har det inte hänt så mycket på sistone, har varit jätteförkyld och de vill inte gärna gå över.

Stockholm: July 27 to August 5
Gothenburg: August 14 to August 19

10/2/2018  Dags för en liten kryssning igen, Lena jag och Helene var ute och tog en bit mat och ett par flaskor bubbel den 31/1 och det kändes som det var dags för en kryss så Helen fråga och klart jag hänger på. Blir med Birka denna gång, lite tråkigare båt än Cinderella men god mat och bubbel har de ju på den båten också så det blir inte bortkastat hihi Nä tvärt om en riktigt trevlig kryssning med många goda drinkar och ett och annat fynd i tax-free

10/3/2018   Så var det dags igen är bokad på Birka 10/3 och ja det blev himla kul, passagerarna bjöd på sig själva lite extra på denna kryss och så nog var det drag i galoscherna alltid.

Lite frukost på morgonen är ju inte fel och varför inte i hytten, de underlättar ju lite när man slipper förflytta sig så långt.

Och så en dag flyttade de in en liten kisse, ja bara tillfälligt var det sagt. Hon är en skygg liten rackare som sällan syns till på dagarna då man är hemma, men på natten går hon runt och utforskar värden. Nu missade hon en dag och lyckades somna på fönsterbrädan  och vipps så åkte en blomma i golvet.

Efter 14dagar har nu kissen blivigt riktigt tam och kelig. Är nog en tamkatt trotts allt.

22/3/2018 Att vara pensionär är inget latmansgöra hihi nä tvärt om. Jag spelar tennis på måndagar och de är verkligen en motion man behöver. Det blir ofta lite fest hos Anna, kryssningar eller bara t sig lite mat på stan. Så kan det ju bli en tur till Båstad som nu senast den 16-18 då det var höstmöte. Sen är det ju de där vanliga hemma arbetet också, städa, handla, laga mat och så. Sen katten kom in i huset krävs de ju lite mer av den varan, katter kan ställa till det hihi.

28/3/2018  I dag blev det en tur till Falun fram och tillbaka, ett besök på Dalarnas museum och utställningen ID:TRANS av Elisabeth Olsson Wallin. För en tid sedan var jag och några till i hennes ateljé och tog en massa bilder. Resultatet blev utställningen ID:TRANS, många tänkvärda bilder , en del ganska utmanande också.    Hoppas det blir många besökare som ser den och kanske tänker till lite.

Nu var det ju tänkt att vi bara skulle vara kattvakt några veckor men nu vill inte de som hade kissen tidigare ha tillbaka den. De tänkte lämna in den på katthem. Så nu är den fortfarande kvar hos mig, tyvärr vet jag inte hur länge jag kan ha den på grund av allergi och denna lilla kisse ska inte behöva hamna på katthem.

18/4/2018 Att sitta högst uppe på restaurang Gondolen och titta ut över vandaliseringen av slussen kan både vara vackert och himla tråkigt.

9/5 –13/5 2018  Blev en tur till Båstad igen, så himla kul att träffa gamla vänner, mycket prat och fest som vanligt. Så blev det förstås lite tennis också.

21/5  Nu är sommaren här och då finns det alltid att göra på huset. Blev inte klar med att måla det förra året så nu är det bara att ta nya tag. Av någon anledning så tillkommer en massa saker hela tiden, man hittar nya saker att göra. Nu är det ju så att eftersom det bara blir bättre och bättre så gör det inte så mycket så länge man blir nöjd med resultatet. Sen finns ju alltid en anledning att bara njuta av en kall pilsner på altan också. Sen är det ganska skönt att det inte var jag som missa kurvan.

9/6  Dags för en kryssning igen, Soul Train med Birka, full fart som vanligt och toppenväder hela resan, så blev en hel del tid ute på däck. Kul också när man träffar andra som vart med på tidigare kryssningar och som känner igen en, både andra gäster och personal.

Nu börjar målningen av huset också bli klart, fick göra ett uppehåll förra året på grund av vädret, nu är det bara lite småfix innan det är  klart. Ja sen finns det ju en massa annat som ska göras också så man behöver inte vara sysslolös.

14/6/2018  Ibland får man ju göra något seriöst också, som att ta sig till Spritmuseumet och vara med på en vinprovning med Nadja. Hon är härlig att lyssna på och ruggigt kunnig när det gäller rusdrycker. Dessutom har hon en himla trevlig utsikt från sin arbetsplats. Inte alla som har de.

Midsommar 2018  Ja detta år blev det som vanligt igen 10 grader  regn och blåst. Och så plötsligt så sluta det och solen titta fram och så blev det fint.

21/7/2018  För en tid sedan var jag på vinprovning på Spritmuseumet, och nu när man fått lite smak för de där med kultur så blir det ett nytt besök, denna gång för att smaka av lite trevlig Champagne, fint ska det vara hihi.

Utanför spritmuseumet finns ett trevligt ställe att sitta och ta en bit mat på vilket vi också gjorde innan vi tog färjan in till Gamla stan och stannade till på   Secret Garden för ett par cider