Terese Hemsida

2017

1/1/2017   Nyårsfest på kobben. En i min smak mycket trevlig fest och med frisk luft till skillnad från den man lämna i stan där man dagen innan just bränt ner övervåningen på ett hyreshus så det lukta rök som bara den både inne och ute.

Här ute på kobben kan man inte annat än trivas tillsammans med goa vänner, katter, hundar, mat och dryck.

7/1/2017  Tjejen ska börja spela tennis hmm. Ja och de var riktigt kul. Är nog lite så att ska jag motionera så ska det vara med något jag tycker är kul annars blir det inget med det, jag vet det av erfarenhet. Men nu är jag i alla fall igång och förhoppningsvis så blir det fler gånger.

Dukat för en trevlig nyårsmiddag                                                En av husets kissemissar ville ha lite uppmärksamhet                  Ingen dålig utsikt att vakna till på nyårsdagen

19/1/ 2017  Dags för årets första kryssning, denna var helt spontan, kände bara för att dra iväg så frågade min väninna Lena  om hon hängde på och så var vi iväg.

Man hade gjort en ansiktslyftning på vårt favorit flytetyg Cinderella och så var en gammal kämpe i musikvärlden, Mikael Rickfors  ombord så det kändes också lite lockande.

Nu dröjer det nog en dryg månad till nästa gång innan de är dags för lite party igen på denna båt.

4/2/2017  Hade nog trott vintern skulle bli kallare så beställde en res till lite varmare bräddgrader, ja inget märkvärdigt bara Gran Canaria, så iväg till Arlanda och terminal 5

Det blev en riktigt härlig resa, faktiskt första gången jag kunde känna mig riktigt avslappnad, på något sätt har jobbet alltid funnits i bakgrunden tidigare även när jag vart ledig.

Var på Playa del Inglés, har vart där en gång tidigare för en himla massa år sedan och på den tiden var det ett party ställe av rang, numera har det lugnat ner sig betydligt.

Man skulle nästan kunna tro att det är samma besökare nu som då de har bara blitt lite äldre.

Något annat som jag noterade var att de var mycket Pride flaggor på stan och många gay klubbar, var som kärlek i luften på nå vis.

 

 

24/2/2017  Dags för årets andra kryssning och en av våra favoriter Gretchen stod för delar av underhållningen. Och jag som trodde jag blivit vuxen men icke då, jag stod framme vid scenen som en liten tonåring och lyste med ögonen, nåja får väl försvara mig med att det hade blitt ganska mycket bubbel innan hihi.

Yumbo centrum var ett av de största köpcentrumen          Var inte så mycket folk ute, i alla

Med massor av butiker, restauranger och klubbar.             fall inte på dan så inga problem att

                                                                                            få sig en pilsner om man vart törstig.

 

                                                                                                             En dag var det lite molnigt på himlen 

Blev en tur runt ön också och lite spännande är ju att det finns 4 klimatzoner på Gran canaria så de var både varmt och skönt, och lite kyligt i bergen.

28/2/2017  Lite grått och trist är det ju men man får inte klaga, har ändå vart en ganska bra vinter om man som mig inte är så förtjust i kyla och snö

10/3/2017  Min väninna Lena åkte till Huset i Thailand ett tag och jag flyttade ut till Kobben och tog hand om hus och katter mm

 

Svårt att säga annat än att de är ganska mysigt att bo intill vattnet, det ger än ro på något sätt.

Och att komma bort från storstaden och dess stress är verkligen avkoppling, nu är ju Norrtälje inte någon direkt storstad men tänker mer på Stockholm.

Både jag och kattorna mår himla bra här ute och ibland kommer rådjuren och hälsar på, ja en del gillar dem inte men de är en del av naturen så de får gärna komma.

V14  Nu är ju inte livet bara fest, nä man får allt jobba lite också och nu när våren står för dörren så finns det massor att göra vid huset. Något som trivs alldeles utmärkt på tomten är mossa. Den växer både här och där till och med på stenhällarna runt huset, så bara att ge sig på den och ta bort.

Det blev fyra fulla skottjäror med mossa, jo jag slarva lite förra året och de får man ju igen.

Som tur är finns det ju lite glädje i att blommorna är på väg upp så allt är ju inte bara negativt. Far gått lös på krypgrunden också, fan va skräp man kan förvara där under och som man borde ha gjort sig av med på en gång, var ju ändå inte mycket att spara på. Så inga problem att få dagarna att gå, har massor kvar att göra innan det är dags att softa i hammocken.

Börjar se bra ut, de mesta av mossan är väck, lite fin putts kvar.                              Sen är det en massa buskar som   24/4  åkte björken ner, toppen

                                                                                                                                    ska klippas och ansas också          blåste ner förra året.

28/4/2017  I dag blir det kryssning igen, denna gång med grabbarna på mitt förra jobb, himla kul faktiskt att man inte är bortglömd bara för att man slutat. Blir med Birka som vanligt.

Kul resa blev de, så hoppas på fler gånger.

3—7/5/2017                                                           BÅSTAD VÅREN 2017

Blev som vanligt en underbar tur ner till Båstad och favostället Enehall, så himla kul att träffa alla och hitta på lite bus. Vädret var fint och omgivningarna inget att klaga på. Mötets snackis lär ju denna gång bli den fina rosa Maseratin  som en av tjejerna fick i förlovningspresent. Nu satte man ju ribban lite högt hihi så jag får nog låta bli att förlova mig en gång till, tror ingen kan slå detta och jag lär inte förlova mig för mindre hihi

20/5/2017   I dag blev det en kryssning igen, är ju så man får göra när man gillar att åka båt och inte har en egen. Men varför ska man ha de när man för en mycket billigare penning kan åka i Stockholms fina skärgård och slippa allt som det innebär att ha en egen båt, nu kliver jag ombord och har en varm och go säng, jag får maten serverad, kan ta ett par glas vin utan att tänka på att jag ska vara klar i knoppen och navigera runt bland öarna, jag får trevlig underhållning, träffar glada människor. Finns bara fördelar med att hyra in sig lite på en stor båt då och då. Kryss på er alla.

Att gå i pension innebär att man är mycket ledig och då slöar man till så något måste man ju göra och att spela tennis är ju ganska kul.

Snart får jag nog bollen över nätet också hihi

Vecka 24   Ibland blir det hektiskt som denna vecka, började redan på måndag med tennis, tisdag blev det en tur in till stan och träffa några vänner och de blev sent innan man kom hem, onsdag var det tennis igen, torsdag en tur med ångbåten Blidösund, blev inte riktigt lika sent som i tisdags men ändå. Fredagen var lite vilodag innan det var dags för en kryssning med Cinderella på lördag söndag.

De e tufft att vara tjej hihi